Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

Welpen

Over de Welpen

Welpen (8 tem 9 jaar)

Na de bevers opent zich een nieuwe wereld waarbij de groep belangrijker wordt en er al eens verantwoordelijkheden moeten worden opgenomen. Natuurlijk blijft het spel centraal staan waarbij nieuwe vriendschappen worden gesmeed. Binnen de tak wordt met nesten gewerkt, groepjes van een 6 a 8-tal welpen die over het hele jaar samenwerken en spelen. De oudste welpen krijgen een taak als nestleid(st)er of hulpnestleid(st)er waardoor ze ontdekken wat het is om verantwoordelijkheid te dragen. De jongere welpen leren op hun beurt heel wat bij van de oudere kinderen.

Welpen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en kijken vaak reikhalzend uit naar het kamp. Op dit kamp leven ze zich dagenlang uit in allerhande activiteiten, gaan ze één dag op tocht onder begeleiding van de leiding, leren ze de beginselen van enkele technieken, … Doodmoe en dolenthousiast komen ze terug, klaar voor alweer een jaartje scouts.
Welpen zijn enthousiast en speels maar hebben nog veel begeleiding van de leiding nodig. Het zijn echte ravotters die volledig kunnen opgaan in het thema. Je kan ze al wat meer uitdagen dan bij de bevers maar ze kunnen ook nog genieten van simpele spelletjes met een goede aankleding.