Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

Seniors

Over de Seniors

Wat doen seniors zoal?

Deze tak vormt een hecht groepje vrienden. Ze kennen elkaar vaak al heel lang (vaak al van bij de Bevers) en hebben een zeer intense band. Om hun doelen te bereiken, moeten ze nauw samenwerken. Ze zoeken in de zomer vaak het avontuur op, beleven kicks en gaan op zoek naar hun eigen mogelijkheden en grenzen. Daarnaast maken ze vooral veel lol. Ze zijn hard bezig met hun eigen identiteit. Ze bezinnen zich over hun/het leven en denken na over hun toekomst.
Seniors beleven een onvergetelijk jaar… als ze daar tenminste zelf voor zorgen. In tegenstelling tot de voorgaande takken krijgen ze hier geen volledig programma aangeboden door hun leiding. Alles wat ze willen bereiken, daar moeten ze zelf voor instaan, enkel bijgestaan door hun moderator(s).

Wie modereert de seniors?

De leid(st)ers van de Seniors noemen vanaf nu moderators. Ze maken in zekere zin echt deel uit van de groep. Ze helpen de jongeren bij het realiseren van verschillende jaarprojecten & gekke (spel)ideeën. Vaak is de moderator ook een vertrouwenspersoon in hun zoektocht naar hun eigen identiteit en zelfontplooiing. Samen beleven ze de tijd van hun leven. Geen plan te gek, geen project te zot, geen opdracht onmogelijk. De Seniors zijn op en top scouts en gidsen en genieten hier met volle teugen van.
De Seniors nemen wekelijks deel aan activiteiten, gaan op weekend en gaan mee op het eenheidszomerkamp, maar trekken daarnaast soms ook met hun moderator(s) op buitenlands avontuur.