Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

JVG's

Programma

Aloha, we gaan op kamp!

JVG's

Aloha JVG’s,

Hele makou i kahi ho’omoana!

via GIPHY


Allee dan, omdat jullie het zijn geef ik toch nog een vertaling van bovenstaand zinnetje: we gaan op kamp!!!
En wat voor één! We gaan weer als vanouds op kamp zonder bubbels, babbelzones, contactenlijsten,…, maar met z’n allen samen als grote, gezellige bende!

joepie joepie joepiejoepie joepie joepie

Alle concrete kampinformatie kan je terugvinden op de hoofdpagina van de wesbite: Kamp Paliseul 2022. Neem dit zeker eens door want het is belangrijk!

Bepaalde info kunnen we nu nog niet meedelen, zoals bijvoorbeeld de treinuren en wanneer de bagage afgezet kan worden. Controleer dus zeker regelmatig opnieuw of er updates zijn, zowel op de hoofpagina als hier bij het JVG programma!

Hieronder vindt je terug wat we wél al weten en wat jij al kan doen:


Inschrijven

De inschrijvingen voor kamp lopen tot 5 juni, dus wacht zeker niet te lang en schrijf je snel in!

Inschrijven werkt in twee stappen:

1) Door 140 euro over te schrijven naar het rekeningnummer BE96 8913 7414 7905 met de mededeling Naam + JVG.
2) Door dit formulier in te vullen: inschrijvingsformulier

Twijfel je nog? Ga dan maar gewoon mee joh! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!


Waar en wanneer?

Het kamp zal voor de JVG’s doorgaan van maandag 4 juli tot en met donderdag 14 juli, te Paliseul. Die naam klinkt jullie waarschijnlijk allemaal bekend in de oren, aangezien het het zelfde kampterrein is van vorig jaar. Maar vrees niet, er valt daar nog veeeel meer te ontdekken!

In het doorgaan verplaatsen we ons samen op maandagochtend, neen helaas niet met de surfplank, maar wél met de trein naar Paliseul, vertrekkende vanuit Gavere-Asper. De JVG’s worden op maandag 4 juli ten laatste om 10u15 aan het station van Gavere-Asper verwacht. De trein vertrekt om 10u45, maar we verwachten iedereen minstens een halfuur op voorhand! Zo kunnen we er zeker van zijn dat iedereen er op tijd raakt en alles vlot verloopt.

Ook het terugkeren op donderdag 14 juli verloopt samen met de trein, toet toet! Alle takken zouden normaal gezien om 15u15 toekomen in het station van Gavere-Asper en mogen daar opgehaald worden.

We gaan er bij de jongverkenners vanuit dat iedereen een volledig kamp meegaat. We bieden een totaalpakket van spelen, ontdekken, ravotten, vrienden maken,… aan waarbinnen we iedereen volwaardig willen engageren en laten genieten. Indien er toch echt een uitzonderlijke situatie zich zou voordoen, neem je best contact op met onze takleidster Largha via largha@devleermuis.beThema

En dan nu een HEEL BELANGRIJKE AANKONDIGING!

Ons thema voor het JVG kamp 2022 te Paliseul is….. tromgeroffel…..

Surfers in Hawaï!!!

Woehoew, epic! Wij zijn alvast extreem enthousiast, hopelijk jullie ook! Haal die wetsuits en surfplanken maar al boven, hak een kokosnoot in twee om van te smullen met een bamboo rietje, deze zomer wordt het helemaal genieten!
Er wordt verwacht dat jullie zeker VERKLEEDKLEREN in dit thema meenemen op kamp! Denk aan alles zwem- en surf gerelateerd, snorkels, zwemvliezen, Hawaïaanse bloemenkransen en hemdjes,…

via GIPHY

Om in de juiste stemming te komen geven we jullie hier alvast twee toppers mee:Bagage

Laatste kampaankopen:
Sinds enkele jaren verlopen bestellingen van truien, hemden, dassen, … via onze webshop. Bestellingen kunnen nog tot ten laatste 21 juni geplaatst worden op de shop.

Bagage brengen:

Eerst en vooral een warme oproep om niet te overdrijven met de bagage en om te proberen alles zoveel mogelijk in één grote, dichte zak te steken. Losse matjes en slaapzakken raken anders vaak verloren op de camion en tussen andere bagage.

De bagage mag dit jaar gebracht worden op donderdagavond 30 juni tussen 17u30 en 19u, op het scoutsterrein. Daarna laden wij alles per tak in de camion.

Dit is ook het moment waarop je de ingevulde medische fiche moet afgeven, vergeet die dus zeker niet! Als je die niet afgeeft voor de start van kamp, kan je ook niet mee…

Bagage afhalen:
Na het kamp kan je je bagage terug oppikken op vrijdag 15 juli aan het scoutslokaal, tussen 17u30 en 19u.

Bagage voor op de trein:
Maandag trekken we allemaal met de trein naar Paliseul. Je hele valies ligt al op je te wachten op het kampterrein, dus probeer je bagage op de trein zo minimaal mogelijk te houden.

Wat je nodig hebt op de trein:

 • lunchpakket!
 • kids-ID of identiteitskaart
 • regenjas
 • mondmasker (+12j) (reserve, niet zeker of het nodig is)
 • Genaamtekende drinkbus : het is de bedoeling dat je deze het hele kamp gebruikt, zo kunnen we onnodig afval vermijden en is iedereen veilig. (Lees: ook voor oudere takken!)

Bagage voor op kamp:

Alle andere bagage die niet mee moet op de trein, vervoeren wij veilig naar Paliseul. Nogmaals een herinnering om alles in één zak te steken, dat maakt het makkelijker voor ons en jezelf!

Daarnaast zouden we zeker nog een warme oproep willen doen om ALLE kledingstukken te NAAMTEKENEN, zodat verloren voorwerpen snel hun eigenaar terug vinden.

via GIPHY

Hou er verder ook rekening mee dat je als JVG een trekrugzak nodig hebt. Hiermee moet je gemakkelijk kunnen wandelen op onze tweedaagse trektocht. Dit hoeft geen extreem grote te zijn, er zijn ook kleinere modellen die zeker voldoen. (Denk bijvoorbeeld aan rugzakken tussen de 25 en 65 liter, afhankelijk van wat jullie toekomstplannen met die rugzak nog zijn :) )

Wat er ongeveer in (en op) zou moeten passen zijn een matje, een slaapzak, reserve t-shirt, broek, ondergoed, pyjama en een paar sokken, drinkfles, gamel, bestek, eventueel waterschoenen en zwemgerief.

TIP: Je kan eventueel een grote valies meegeven met de bagage op de camion en je trekrugzak gebruiken als rugzak voor op de trein. Indien je liever een klein rugzakje gebruikt tijdens de treinreis, geef je je trekrugzak ook mee op voorhand met de camion.

Mee te nemen in de grote valies:
Op deze lijst vind je een opsomming van alles wat je nodig hebt om op kamp te gaan, vul deze gerust nog wat aan of varieer de aantallen afhankelijk van de weersvoorspelling.

Slaapgerief

 • Slaapzak en fleece dekentje
 • Matje
 • Hoofdkussen
 • Pyjama
 • Knuffel

Kledij

 • PERFECT UNIFORM: hemd én das
 • 3 warme truien
 • 3 korte speelbroeken
 • 3 lange speelbroeken
 • 5 T-shirts
 • Regenjas (!)
 • Zwemkleren
 • Onderbroeken (tip: vergeet geen extra’s voor ongelukjes, kan bij alle takken gebeuren!)
 • 12 paar sokken
 • Verkleedkleren in thema SURFERS IN HAWAÏ
 • Zonnebril en petje of zonnehoedje

Was- en plas

 • Tandenborstel en tandpasta
 • Washandjes
 • Zonnecrème
 • Badhanddoek
 • 2 Keukenhanddoeken
 • Persoonlijke (hygiëne)spullen
 • WIJ VOORZIEN ECO-ZEPEN, jullie hoeven dus geen zeep, shampoo en dergelijke mee te nemen!

Omwille van het watertekort in Bouillon en omstreken, zullen we moeten besparen op leidingwater en zijn de douchemogelijkheden beperkt. We raden aan om voldoende washandjes mee te nemen of eventueel natte doekjes in de vorm van een washandje (vb. uit Kruidvat). Om ecologische redenen geven we natuurlijk de voorkeur aan de herbruikbare, stoffen washandjes.

Schoenen

 • Stapschoenen
 • Sportschoenen
 • Eventueel waterschoentjes om te ploeteren in ons beekje
 • Sandalen
 • Eventueel laarzen als er veel regen voorspeld wordt

Allerlei

 • GAMEL, BESTEK EN BEKER
 • Zaklamp
 • Linnenzak
 • Briefpapier, enveloppen, postzegels en schrijfgerei
  (tip: schrijf op voorhand al adressen op de enveloppen en kleef er al een postzegel op!)
 • Eventueel een boekje, stipverhaaltje of spelletje
 • Eventueel een klein zakmes, op voorwaarde dat je reeds je teervoet hebt behaald
 • Eventueel GSM, maar is niet verplicht.

Als JVG mag je je GSM meebrengen op kamp, maar het is geen must. Deze zal op voor het grootste deel bijgehouden worden door de leiding en enkel teruggegeven worden aan de leden tijdens de tweedaagse trektocht en op de bezoekdag op zondag, maar ook op deze momenten is het niet de bedoeling dat de GSM gebruikt wordt om massaal berichtjes te sturen, telefoontjes te plegen of spelletjes te spelen. Ze dienen als hulpmiddel en als communicatiemiddel met de leiding tijdens tweedaagse.Brieven en post op kamp

“Bel me, schrijf me, laat me vlug iets weten…”, leerden we van Luc Steeno en Sandra Kim. Omdat wij als scouts graag een beetje authentiek blijven, kiezen we voor optie twee!
Het is altijd leuk om een kaartje of briefje te krijgen van het thuisfront, maar we willen jullie vragen om geen pakketjes op te sturen. We merkten de voorbije jaren wel vaker dat kinderen grote pakketten met snoep, frisdrank, cadeaus enzoverder toegestuurd kregen. Dit is absoluut niet nodig op een kamp van 10 dagen en zorgt voor veel extra afval (Lees: “Een scouts/gids staat open voor de natuur en is milieubewust.”). We willen tevens vooral het contrast vermijden met kinderen die deze dingen niet allemaal toegestuurd krijgen. Bijkomend is er nog het feit dat de post dit jaar bij de lokale bakker zal geleverd worden en die man zijn brievenbus is te klein voor pakjes. Als jullie dan toch een pakje zenden, zal het waarschijnlijk niet aankomen.

Hieronder vind je het adres om postkaartjes en brieven, die uiteraard wel heel welkom zijn, naartoe te schrijven:

ADRES
Mr. Jean-Marc Lambert
200 FOS DE VLEERMUIS
t.a.v. naam + voornaam // tak JVG
Rue d’offagne 38
6850 Paliseul

Let op: de post werkt niet altijd even snel, dus verstuur alles op tijd! Post die na het kamp nog toekomt heeft bijzonder weinig nut en is niet zo aangenaam voor de eigenaar van de postbus.


Bezoekdag

Bezoekdag maakt zijn langverwachte terugkeer, hoera! Iedereen is welkom om de kampsfeer te komen opsnuiven en om te komen genieten van een lekkere BBQ, georganiseerd door onze lieve fourage en batparents. Iedereen is welkom op het kampterrein voor de start van de bezoekdag vanaf 10u30. Om 11u wordt de dag officieel geopend met onze vierkantsformatie.

Er zal plaats zijn ter plaatse om je auto te parkeren, maar ecologisch bewuste scouts als we zijn moedigen we zeker ook andere alternatieven en vooral carpoolen aan! Het is ook belangrijk dat je je eigen bord en bestek meeneemt voor jezelf, aangezien wij dit niet voor iedereen kunnen voorzien. Kinderen die op kamp zijn zullen wel een bord en bestek van ons kunnen gebruiken. Er zullen tafels en banken aanwezig zijn, maar door een verandering van uitleendienst zullen deze tekort komen voor alle mensen. Daarom vaardigen wij een warme oproep uit om ook kampeertafeltjes en stoelen mee te pakken indien mogelijk. Dan ben je direct zeker van zitplaats!

Na de gezellige barbecue en alles daarrond zullen we om 18h opnieuw afsluiten met een vierkantsformatie, waarna het kamp weer hervat wordt en de bezoekers terug huiswaarts keren.

Inschrijven voor de bezoekdag kan vanaf 18 mei tot en met 3 juli ten allerlaatste. Gelieve dit zo snel mogelijk te doen, want hoe meer tijd we hebben om voor te bereiden, hoe lager de kans op hongerige buikjes! Het is niet nodig om je kinderen die op kamp zijn in te schrijven, aangezien dit al in de prijs van kamp zit. Inschrijven kan je doen op de webshop van deze vleermuispagina.

Toedels en tot op kamp!!!

Wat Aloha, we gaan op kamp!
Waar Paliseul
Wanneer Maandag 4 juli tot en met donderdag 14 juli
Opgepast Lees regelmatig de site voor alle info en updates!

Op komst bij: JVG's

Wanneer Wat Waar Opgepast
Maandag 4 juli tot en met donderdag 14 juli
Paliseul
Lees regelmatig de site voor alle info en updates!