Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

Welpen Roukan

Over de Roukan

Welpen (8 tem 10 jaar)

Na de bevers begint het echte werk, de groep wordt belangrijker en af en toe moeten er verantwoordelijkheden opgenomen worden. Spelen blijft het belangrijkste element. Binnen de tak wordt met nesten gewerkt, groepjes van een 6 a 8-tal welpen die over het hele jaar samenwerken en spelen. De oudste welpen krijgen een taak als nestleider of hulpnestleider waardoor ze ontdekken wat het is om verantwoordelijkheid te dragen. De jongere welpen leren op hun beurt heel wat bij van de oudere kinderen. In de drie jaar dat de kinderen bij de Welpen doorbrengen groeien ze op, met en door elkaar. De jongste Welpen leren van de oudsten, de oudsten dragen dan weer zorg voor de jongeren.

Welpen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en kijken vaak reikhalzend uit naar het kamp. Op dit kamp leven ze zich dagenlang uit in allerhande activiteiten, gaan ze op tocht onder begeleiding van de leiding, leren ze tal van technieken, … Doodmoe en dolenthousiast komen ze terug, klaar voor alweer een jaartje scouts.
De leiding van de Welpen hebben aan deze kinderen een ferme kluif. Het enthousiasme spat er van af. Omdat onze welpentak te groot dreigde te worden hebben we ervoor gekozen met twee paralleltakken te werken. Dat betekent dat er twee welpentakken zijn die volledig onafhankelijk en parallel van elkaar werken (in beide takken vind je alle leeftijden terug). De ene tak heet Felian, de andere Roukan.

20 JAAR, LANG NIET KLAAR!
20 jaar, lang niet klaar!