Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

Welpen

Programma

Plonsje wagen (geen auto)

Welpen

Spetter spitter spater, lekker in het water.
Ga maar vast naar huis, de leiding komt later.

Nee, het is maar een grapje. Aanstaande zaterdag gaan we zwemmen! Joepie! Vergeet jullie dus zeker niet voor te bereiden. Voor diegene die nog nooit gezwommen hebben zijn hier wat tips.

Vergeet zeker je zwembroek niet als je een jongen bent en je bikini/badpak/boerkini als je een meisje bent. Altijd eerst je kleren uitdoen voordat je deze speciale kledij aantrekt, maakt het zwemmen aangenamer.

Tegenwoordig zijn er ook speciale brillen op de markt waarmee je onder water kunt kijken zonder dat je ogen branden, want dat geeft namelijk een onaangenaam gevoel. Heb je je toch vergist en ben je met een gewone bril gaan zwemmen, contacteer dan zo snel mogelijk je oogarts.

Voor wie het zwemmen nog niet zo goed onder de knie heeft, kan zich eventueel ook zwembandjes aanschaffen. Deze zijn echter vrij duur en de dag van vandaag is er een goedkoop alternatief op gevonden. Er schuilt eigenlijk een methode achter waarbij je je weken voor het zwemmen intensief voorbereid. In deze weken consumeer je i.p.v. 3 maaltijden 6 maaltijden per dag. Je weet pas wanneer je klaar bent om te zwemmen, wanneer er zich een zachte brede beschermlaag gevormd heeft rond je middel en wanneer je deze nog net in je handen kunt nemen. Dit is de traditionele manier waarop de oude Egyptenaren de Nijl overzwommen. Waarschuwing: Het aantal weken voorbereiding hangt af van het huidige zwemband volume waar je al voor gespaard hebt.

Wanneer je deze tips strikt hebt gevolgd, ben je zeker klaar voor het zwemmen. (Succes niet gegarandeerd)

Nog even saaie praktische zaakjes voor de ouders, we spreken af aan de ingang van het zwembad om precies 14h. Probeer zoveel mogelijk te carpoolen zodat we goede vrienden kunnen blijven met de goede oude aarde.

Wat Zwemmen
Waar Palestra Deinze
Wanneer Zaterdag 19 november van 14 uur tot 17 uur
Opgepast Bij zwemmen word je nat

Op komst bij: Welpen

Wanneer Wat Waar Opgepast
Zaterdag 9 maart van 14u tot 17u
Scoutsterrein
vrijdag 1 maart tot en met zondag 3 maart
Puitvoetstraat 93 E, 9100 Sint-Niklaas
takweekend!
zaterdag 16 maart
scoutslokaal
geen scouts!