Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

Vleermuisnieuws

Aan al wie meegaat op techniekenweekend morgen: het belooft prachtig weer te worden dit weekend, maar ‘s nachts kan het nog goed koud zijn, vergeet dus zeker niet jullie dikste slaapzak, een extra dekentje en bovendien een lekker warme pyjama!

Twaalf jaar geleden, anno 2003, werd voor de eerste maal binnen de Vleermuis een techniekenweekend georganiseerd. Dat weekend had als doel de kennis en de ervaring van de stam door te geven aan de leiding en de leden vanaf de verkenners opdat die in de volgende generaties niet verloren zou gaan. Allerlei aspecten van technieken kwamen aan bod; van EHBO, sjorren en knopen, touwbruggen en kaartlezen tot vuur maken en koken. We zijn nu twaalf jaar later en de jongste deelnemers van toen zijn vandaag minstens 27 jaar en dus al geen leiding meer, hoogtijd dus voor een volgende editie met even uitdagende en verrijkende workshops en activiteiten!

Anders dan de editie van 2003 is het techniekenweekend van 2015 ook al voor de jongverkenners en -gidsen. Het wordt dus een fantastisch weekend met een hoop interactie tussen de JVG, VG, seniors, leiding en stam waarbij de principes van scouting is doen, iedereen kan van iedereen leren en de ouderen dragen kennis over op de jongere generaties centraal staan.

Jongverkenners en jonggidsen, verkenners en gidsen en seniors, meer informatie vinden jullie bij jullie eigen taknieuws in de vorm van een brief, neem snel maar een kijkje!