Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

Vleermuisnieuws

Beste Vleermuizen, Vleermuisouders en sympathisanten

Met de Pastatwist in het verschiet willen we graag even de aandacht vestigen op iets wat wij, leiding van De Vleermuis, erg belangrijk vinden: alcohol en rijden, dat gaat niet samen. Helaas heerst er bij velen de overtuiging dat men veilig kan rijden zolang men niet echt dronken is, terwijl alcohol reeds bij lage concentraties de rijvaardigheid, het concentratie- en inschattingsvermogen aantast. Meer info kan u hier vinden.

Door de gezellige sfeer en de voortreffelijke wijnen is de Pastatwist een avond waarop misschien wel eens vergeten wordt hoeveel glaasjes men al op heeft. Daarom zal er een Alcolab aanwezig zijn waarmee je kan zien of je al dan niet onder de wettelijke grens zit en mag autorijden. Deze Alcolab lenen we van het Fonds Emilie Leus. Emilie, die in 2009 door een dronken chauffeur werd aangereden, was familie en een vriendin van enkele (oud)leiding en wij, als jonge leidingsploeg, steunen het project volledig.

Wil je dus enkele glaasjes drinken op onze Pastatwist? Kom te voet, met de fiets of laat je brengen want alcohol en autorijden, dat botst!