Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

VG's

Programma

Het grote "Wie zal het zeggen wat het wordt"-spel

VG's

Jupla, nog een zaterdagnamiddag vandaag. En we spelen uiteraard een spel op zaterdagnamiddag. “Wat voor spel?”, vraagt u dan. “Wie zal het zeggen?”, antwoorden wij. Voorlopig is het namelijk nog volledig top secret, zowel voor u als voor de leiding, wat we zullen spelen. Enkele dingen staan echter wel al vast:

  1. We zullen een spel spelen, of als deze naamgeving je niet echt kan bekoren, willen we het ook wel benoemen als zijnde één van de volgende: “game”, “activiteit”, “hoogstamusant tijdverdrijf” of “leps” (Dan zeggen we: “We spelen een leps vandaag!” of “Het leps is heps!”)
  2. Het spel zal zich afspelen binnen een tijdsbestek van 3 uur, meerbepaald tussen 14u en 17u.
  3. Na het spel zal zich een wonderbaarlijk fenomeen van menselijke samenscholing voltrekken, een fenomeen dat in de volksmond nu en dan een VG-café genoemd wordt. Hierbij troepen leden van een bepaalde commune samen in hun net iets te kleine leefruimte, om vervolgens met elkaar te keuvelen, over elkaar te roddelen, of om elkaar heen te praten.
  4. Bij dit “VG-café” zal enige kleinigheid te consumeren zijn
  5. Ook nog: het VG-café zal gebruikt worden als decor voor de première van enkele langverwachte natuurdocumentaires. U mag zich dus niet alleen verwachten aan goed gezelschap, maar ook aan uitstekend vertier in de vorm van beeld en klank. (Noot aan de filmstudios: vergeet zeker niet uw documentaire op een USB-stick mee te brengen!)
Wat "Wie zal het zeggen wat het wordt"-spel
Waar Scoutslokaal
Wanneer Zaterdag 17 oktober van 14u tot 17u
Opgepast Na de activiteit is er VG-café!