Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

JVG-nieuws

vergeet je ZAKLAMP niet

Aaajdihooow beste jongverkennermatekes,

De foto hieronder had al een tipje van het mostapijt opgelicht, maar nu is het officieel bekend, staat in de gazet van Dikkelvenne : we gaan op survivalweekend !

Jawadde dadde, alle padvinders en boomknuffelaars nog aan toe ! Drie dagen overleven in de bossen hierboven (Meerdaalwoud en Heverleebos), dat gaat magnesiumstickvonken geven! Waar we precies met onze tenten neerstrijken?
Op het grootste domein van Scouts & Gidsen Vlaanderen: De Kluis, in Sint-Joris-Weert, dichtbij Leuven. Werp gerust al eens een blik op het grondplan van dit gigantische kampterrein!

Dagelijkse boskost prepareren, zelf ons vuurtje stoken,een hoopje hout bijeen sjorren, ‘s nachts met de fakkel op verkenning trekken,… Bovendien hebben we nog een op en top avontuurlijke verrassingsactiviteit in petto! Een expeditie om U tegen te zeggen!

Wij hopen dat jullie massaal met ons de bossen onveilig komen maken! Een portie survival maakt de teamgeest immers altijd dat tikkeltje sterker. Wees gerust, wie al een vleermuiskamp overleefd heeft, kan dit ook wel aan (Zelfs tommeke kan dat)

Aangezien we niet enkel op soep in blik gaan overleven vragen we jullie om € 30 over te schrijven op BE40 8913 7414 4063 vòòr woensdag 12 maart

Hoe belanden we in dat stukske bos?
Wel, we spreken af op vrijdag 14 maart om 18u30 aan het station van De Pinte waar jullie na een weekendje bosgewoontes terug mogen afghaald worden op zondag 16 maart om 14u15. Voor op de trein hebben jullie natuurlijk je scoutshemd aan!

Wat propt een stoere vent of madam zoal in zijn rugzak voor hij op avontuur vertrekt?

 • Slaapzak + kussentje
 • Een MATJE! (veldbedjes zijn het favoriete toetje van de hyena’s in het bos)
 • Toiletzak vol spullen die u (terug) proper maken
 • SIS Kaart
 • Een vers gestreken scouts uniform + das
 • Kledij die zowel tegen een hittegolf als een sneeuwstorm bestand is
 • Survivalspulletjes die van pas kunnen komen (kompas, stevige schoenen, lucifers,, zakmes indien je je teervoet al behaald hebt,…)
 • ZAKLAMP
 • Vergeet niet om alles in een echte rugzak mee te nemen : we moeten immers nog een klein staptochtje naar onze kampeerplek maken

Wat neem je niet mee?

 • Je hond, kat, bomma, bompa, helikopter, geld, gsm, playstation,… kortom alle waardevolle spullen die niet tussen de everzwijnen thuishoren!
 • Snoepgoed (u tandjes vallen daar van uit)

Als je nog met vragen zit, of als er een jvg het survivalweekend door omstandigheden moet missen, stuur dan een mailtje naar kapucijnaap@devleermuis.be !

Wij hebben er al kweetniehoedemaxveel zin in!

Arasari, Coendou, Kapucijnaap, Mustang, Smelleken, Sneeuwstormvogel, Timca en Tragopaan