Scoutsgroep 200e FOS De Vleermuis

Menu

Beleid & Vleermuis Essentials

200e FOS De Vleermuis wil op een creatieve, enthousiaste en eigenzinnige manier scouting organiseren voor alle jongeren uit Dikkelvenne en de wijde omgeving. Scouting is er volgens ons om op een leuke, ongedwongen manier te leren en te groeien. Door kinderen en jongeren kansen te geven, te laten proberen en fouten te laten maken willen we hun helpen zichzelf te ontplooien en rijker te worden als persoon.

Daarom wil 200e De Vleermuis een scoutsgroep zijn die spannende, kwalitatieve en interessante jeugdwerking organiseert. Jeugdwerking met respect voor elke overtuiging, elk idee en elk individu. Hierdoor sluit onze visie over scoutswerking nauw aan bij die van FOS Open Scouting. Dit is de koepel boven 200e FOS De Vleermuis.

Samenwerken met 200 mensen gaat uiteraard niet zonder afspraken. Daarom hebben we voor onszelf een huisreglement opgesteld, de “Vleermuis Essentials”. Dit is een soort draaiboek waarin staat wie we zijn, waarvoor we staan en hoe we op een verantwoorde manier scouting willen organiseren.

Een van de kernwoorden voor onze scoutsgroep is ‘dynamisch’. Dit betekent dat we onszelf steeds in vraag willen blijven stellen, dat we steeds streven naar vernieuwing en verbetering. Daarom kunt u uiteraard steeds bij ons terecht met opmerkingen of vragen over de Vleermuis Essentials.